VAZDUHOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE | ZRAKOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE | ВАЗДУХОПЛОВНИ САВЕЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

AERONAUTICAL UNION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

Established 1926.

logo
Zenica
 
Dana 06.04.2019.godine, u zeničkoj Areni, u organizaciji Aerokluba “Zenica” iz Zenice, održano je  međunarodno aeromodelarsko takmičenje u klasi modela F1-N i F1-N 150. Na takmičenju je učestvovalo 49 takmičara, iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, između ostalih i višestruki rekorderi Srbije i Hrvatske, Ivan  Đeorgievski i Igor Nišević.
 
U najzahtjevnijoj disciplini F1-N, u kategoriji seniora, tri prvoplasirana su:
 
1. mjesto Ivan Đeorgievski, Aeroklub “Franjo Kluz” Beograd, Srbija
2. mjesto Ferid Zilić, Aeroklub “Zenica”, Bosna i Hercegovina
3. mjesto Igor Nišević, Aeroklub “Osijek”, Hrvatska
 
Ferid Zilić, član Aerokluba "Zenica" je letom od 38,84 sekunde postavio novi državni rekord Bosne i Hercegovine, u klasi modela F1-N.
 
Odlična atmosfera je pratila cijeli tok takmičenja, a svi učesnici su izrazili zahvalnost domaćinima, na uspješnoj organizaciji i srdačnom dočeku.
Takmičenju su prisustviovali i zvaničnici Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine, predsjednik Nadzornog odbora Vjenčeslav-Braco Kukić, potpredsjednici Saveza prof.dr.Mirsad Kapetanović i Siniša Holik, te generalni sekretar Saveza Alen Halak.
 
Nakon završetka takmičenja, održana je sjednica Aeromodelarske komisije Vazduhoplovnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je vršena analiza rada u protekloj godini, te planovi za tekuću godinu. Poseban akcenat je bio stavljen na provođenje prvenstava Bosne i Hercegovine, nastupe  reprezentacija, seniorske na prvenstvu Svijeta u Americi (USA), odnosno juniorske na prvenstvu Evrope u Makedoniji.
 

logo

Established 1926.

Vazduhoplovni savez Bosne i Hercegovine

Ćemaluša bb, 71000 Sarajevo, BiH

Kontakt informacije:

+387 (0)61 268 814

info@vzsbih.ba

vaz.savez.bih@gmail.com

logo

VAZDUHOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE - sva prava pridržana