VAZDUHOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE | ZRAKOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE | ВАЗДУХОПЛОВНИ САВЕЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

AERONAUTICAL UNION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

Established 1926.

logo

 

11 b

Sarajevo, 24.09.2021. godine

Svjetska vazduhoplovno sportska federacija FAI je objavila najnoviju listu ukupnog poretka za Svjetski kup za 2021. godinu, na kojoj Faruk Čabaravdić, član Aerokluba „Izet Kurtalić“ iz Visokog, zauzima prvo mjesto u sportskom aeromodelarstvu, kategorija juniori, modeli F1-B.

Faruk Čabaravdić je rođen 09.07.2006. godine u Sarajevu. Učenik je prvog razreda Gimnazije u Visokom. Aeromodelarstvom se bavi posljednjih pet godina u disciplinama F1-R sobni modeli i A1 jedrilice, a posljednjih godinu dana i u F1-B kategoriji – modeli na pogon gumom. U prošloj godini je ostvario niz značajnih rezultata. Osvojio je 3. mjesto na međunarodnom FAI takmičenju Mostar Cup u klasi F1-B u seniorskoj konkurenciji, a ujedno je bio i najuspješniji junior u ovoj klasi. Također je bio treći na međunarodnom FAI takmičenju Memorijal “Izet Kurtalić” u klasi F1-B u seniorskoj konkurenciji, te ujedno i najuspješniji junior u ovoj klasi. Isti rezultat u obje konkurencije ostvario je i na prvenstvu Federacije BiH u klasi F1-B. Na Državnom prvenstvu BiH u Zenici osvojio je 2. mjesto u klasi F1-R u juniorskoj konkurenciji. Na prvenstvu BiH u Mostaru osvojio je 2. mjesto u klasi A1 za juniore. Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona ga je proglasio Sportistom godine 2020., u kategoriji juniora.

12 b

13 b

14 b

 

logo

Established 1926.

Vazduhoplovni savez Bosne i Hercegovine

Ćemaluša bb, 71000 Sarajevo, BiH

Kontakt informacije:

+387 (0)61 268 814

info@vzsbih.ba

vaz.savez.bih@gmail.com

logo

VAZDUHOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE - sva prava pridržana