VAZDUHOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE | ZRAKOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE | ВАЗДУХОПЛОВНИ САВЕЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

AERONAUTICAL UNION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA

Established 1926.

logo

Melani 1

Melanie Astles je petostruka prvakinja Francuske u akrobatskom letenju avionom, koja je osvojila Top deset rang-lista na svjetskom i evropskom nivou prije nego što je počela da se takmiči u Red Bull Air Race.

Treneri akrobatskog letenja su prepoznali njenu sposobnost, pa je u svojoj prvoj godini akrobatskog takmičenja (2007.) ostvarila pobjedu na Kupu Francuske.

Tokom narednih nekoliko godina napredovala je kroz kategorije, osvajajući državna prvenstva. 2014. godine završila je sedma na Svjetskom prvenstvu u naprednom akrobatskom letenju i prva u ženskom rangu. 2015. godine bila je rangirana kao peta najbolja žena pilot na svijetu u najvišoj akrobatskoj kategoriji – Unlimited – i bila je članica francuskog tima koji je osvojio Svjetsko prvenstvo u akrobatskom prvenstvu. Od 2016. godine nastupa na Red Bull Air Race Challenger Cupovima. U svim disciplinama ima više od 4.000 sati letenja.

Melani 2

Melani 3

Melani 4

logo

Established 1926.

Vazduhoplovni savez Bosne i Hercegovine

Ćemaluša bb, 71000 Sarajevo, BiH

Kontakt informacije:

+387 (0)61 268 814

info@vzsbih.ba

vaz.savez.bih@gmail.com

logo

VAZDUHOPLOVNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE - sva prava pridržana